usein kysyttyä - elämyslattiat

Mikä on elämyslattia?
Elämyslattia on hiottu ja pintakäsitelty betonilattia. Väriltään elämyslattia voi olla betonin värinen, valkoinen tai värjätty. Elämyslattian pinta on aina ainutlaatuinen ja elävän näköinen. Elämyslattia on upea sisustusmateriaali niin koteihin kuin julkisiinkin tiloihin.
Mitä täytyy ottaa huomioon betonilattian valuvaiheessa?
Kun asiakas tilaa meiltä elämyslattian, teemme yleensä valun itse jotta lopputuloksesta saadaan paras mahdollinen. Voit tilata valun myös muualta mutta valuvaiheessa täytyy huomioida seuraavat asiat: Lattiavalun liippaus täytyy tehdä koneellisesti, jotta pinnasta saadaan mahdollisimman tasainen, tiivis ja hyvälaatuinen. Lisäksi betonilattia täytyy jälkihoitaa valun jälkeen joko ruiskuttamalla jälkihoitoaine betonilattian päälle tai pitämällä muovia lattian päällä noin kaksi viikkoa valun jälkeen. Näin toimittaessa betonilattian halkeamat saadaan minimoitua.
Haluan Elämyslattiani tumman harmaana. Missä vaiheessa betonilattia värjätään?
Betonilattia värjätään yleensä jo valuvaiheessa. Värjäys voidaan tarvittaessa tehdä myös lattian viimeistelyvaiheessa, mutta silloin värjäyksen saaminen tasalaatuiseksi ja halutun kaltaiseksi on vaikeampaa.
Haluaisin Elämyslattia-betonilattian myös kylpyhuoneeseen. Onko tämä mahdollista?
Hiottua betonilattiaa ei voida toteuttaa märkätiloihin, koska vesieristettä ei voi asentaa. Kosteisiin tiloihin meillä on tarjota Elämyslattia+ betonipinnoite, joka voidaan asentaa myös esimerkiksi kylpyhuoneen seiniin.
Milloin Elämyslattian hionta ja pintakäsittely toteutetaan?
Betonilattian hionta ja pintakäsittely toteutetaan kun betonilattian valu on kuiva.
Betonivalun kuivumisessa nyrkkisääntönä voidaan pitää että betoni kuivuu noin 10 millimetriä viikossa, joten normaalin 80-100 millimetrin vahvuisen lattiavalun kuivumiseen menee vähintään 8-10 viikkoa olosuhteista riippuen.
Kuinka kiiltävä betonilattian pinnasta tulee?
Elämyslattian pinta toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pinta voidaan tehdä kiiltäväksi, mattapintaiseksi tai näiden väliltä asiakkaan toiveiden mukaan.
Jäävätkö betonivalun jälkeen betonin kuivumisesta johtuvat hiushalkeamat näkyviin?
Kyllä, Elämyslattia on pintakäsitelty ja hiottu betonilattia. Betoniin ei tehdä mitään pinnoitusta, joten betoniin kuuluvat pienet hiushalkeamat jäävät näkyviin. Tämän vuoksi on tärkeää että lattiavalu tehdään huolellisesti ja huolehditaan betonivalun jälkihoidosta, jotta halkeamat saadaan minimoitua.
Jos haluat että betonilattian pinta on täysin tasalaatuinen ja halkeamat jäävät piiloon, valitse toteutustyypiksi Elämyslattia+ betonipinnoite.